Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان ها- یک سال از شیوع کرونا و آموزش مجازی مدارس سپری شده و همچنان ۳۳ هزار و ۵۸۰ دانش آموز اردبیلی به برنامه شاد دسترسی ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، تا قبل از شیوع کرونا طرح ممنوعیت به همراه داشتن تلفن همراه در مدارس یکی از اخبار داغ رسانه‌ها بود. دانش‌آموزان مخفیانه گوشی همراه به مدارس می‌بردند و دستور کلی وزارت آموزش و پرورش برخورد قهری با این موضوع بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چطور می‌توان فن آوری را سد کرد؟ شیوع کرونا نشان داد که مدرسه باید بتواند آموزش مجازی را در بستر فن آوری پیاده سازی کند. اما این امکان در مدارس کشور فراهم نبود و قرار نبود ویروس کرونایی دانش‌آموزان را به خانه‌ها بکشاند و مجبورشان کند از همان گوشی‌های همراه ممنوع درس‌های روزانه را تحویل بگیرند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل در تشریح تمامی تجربیات این مجموعه برای آموزش دانش آموزان معتقد است تیتر صحبت‌ها باید این باشد  که آموزش حضوری هیچ جایگزینی ندارد.

احمد ناصری با بیان اینکه آموزش و پرورش ناخواسته به سمت آموزش غیرحضوری رفت یادآور شد که از 15 شهریور ماه و بازگشایی مدارس، برنامه‌های ویژه تدارک دیده شد و در ابتدا 85 درصد از مدارس شهری و 100 درصد مدارس روستایی و عشایر از این برنامه ها استقبال کردند.

وی با بیان اینکه در ادامه با تشدید بیماری موضوع آموزش غیرحضوری مطرح شد، اضافه کرد: ما از وضعیت سفید تا قرمز ملزم به برنامه ریزی شدیم و 45 درصد دانش آموزان در مهر ماه در مدارس حضور یافتند، هر چند از ابتدا حضور در مدارس اجباری نبود.

این اظهارات در تناقض با نظرات والدین در آن مقطع زمانی است و اعتراض‌های مکرر به  آموزش و پرورش برای مجبور کردن دانش آموزان به منظور حضور در کلاس درس همچنان در اذهان زنده است، بعد از ابتلای چند دانش آموز و فوت یک معلم باسابقه باعث شد مدارس به کرونا تمکین کرده و جدی تر به سمت آموزش مجازی قدم بردارند.

ضعف زیرساخت‌ها یکی از دلایلی بود که در آن مقطع به عنوان یک بام و دو هوایی آموزش و پرورش اردبیل جهت برگزاری کلاس های حضوری و مجازی مطرح می‌شد.

ضعفی که همچنان به قوت باقی است و به نظر نمی‌‌رسد حتی مشکل دیتای یک روستا برای دستیابی دانش آموز به اینترنت و برنامه شاد حل و فصل شده باشد.

اما الزام ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا موجب شد تا کلاس‌های حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به سمت کلاس‌های مجازی تغییر جهت دهد.

پول ماسک دادند اما نه برای دانش آموز

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل می‌گوید از ابتدای سال 4 وعده سرانه برای تامین اقلام بهداشتی به مدارس استان پرداخت شده است.

ناصری با اشاره به اینکه دو بار و هر بار یک میلیارد و 800 میلیون تومان پرداخت شده است، اضافه کرد: بار سوم 700 میلیون تومان و بار چهارم یک میلیارد تومان پرداخت شده و کمک ها بر اساس اعلام نیاز خود مدارس بوده است.

جزئیات فوت دانش‌آموز 11ساله دَیّری به روایت مقام قضائی/ متوفی روز حادثه در برنامه شاد "آنلاین" بوده استتحصیل 273 هزار دانش‌آموز در قم/سیم‌کارت‌های برنامه شاد از طریق مدارس توزیع می‌شوندوزیر ارتباطات: برنامه شاد برای تمام مدارس و اپراتور‌ها رایگان شد/ مدارس ‌تا پایان سال به شبکه ملی اطلاعات وصل می‌شوند

وی هر چند معتقد است اولویت این سرانه، مدارس محروم، روستایی و حاشیه شهرها بوده اما پیرو بررسی میدانی ماسک و اقلام در اختیار دانش آموزان قرار نگرفته است.

ناصری در پاسخ به این تناقض تصریح کرد: البته مدرسه موظف به تامین ماسک دانش آموز نبوده و آنچه خریداری شده در اختیار کارکنان قرار گرفته است اما اگر ماسک دانش آموزی خراب شده یا به همراه نداشته مدرسه دریغ نکرده است.

بر همین اساس، با وجود اینکه نهادهای دیگر از جمله علوم پزشکی، مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و سپاه در تامین اقلام بهداشتی مدارس ایفای نقش کردند اما عملا اختصاص اقلام به خود دانش آموزان انجام نشده و مدرسه خود را موظف ندانسته است.

رقابت استان‌ها برای شاد با وجود خلاء آموزش آن

مدیرکل آموزش  و پرورش استان اردبیل با یادآوری اینکه نهایتا بعد از مهر ماه آغاز به کار برنامه شاد در دستور کار استان ها قرار گرفت، افزود: هم اکنون از 229 هزار دانش آموز استان، 195 هزار و 420 نفر به شاد دسترسی دارند و اردبیل رتبه 9 کشوری را به خود اختصاص داده است.

به گفته ناصری کمترین میزان دسترسی در انگوت و ارشق با 65 درصد و بیشترین در مرکز استان است. بخش عمده‌ای که دسترسی ندارند در مناطق روستایی و عشایری به سر می‌برند.

البته فشار مضاعف کمبود امکانات برای دانش آموز منطقه روستایی به تعبیر و تفسیر ناصری جبران شده است و وی تاکید دارد که در تمامی این روستاها آموزش حضوری تداوم داشته است.

داستان برنامه ریزی اداره فن آوری بعد از گذشت 4 ماه

در پی مشاهده و احصا نیاز استان برای آموزش و پرورش این مجموعه در کمال شگفتی وظیفه یکی دیگر از ادارات را متحمل شده و لیست روستاهایی که فاقد دیتای همراه است را دانه به دانه استخراج کرده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: در ابتدا باید مشخص می کردیم کدام روستاها اینترنت ندارد. با پایش ها 243 روستا را استخراج کردیم. لیست را تحویل اداره کل فن آوری اطلاعات دادیم و آن ها هم تائید کردند.

وی اضافه کرد: بعدها این گزارش را در شورای آموزش و پرورش استان انعکاس دادیم و قرار شد این اداره کل طی دو هفته آینده برنامه خود برای تامین دیتای این روستاها را اعلام کند.

این در حالی است که 4 ماه از آغاز بازگشایی مدارس سپری شده و در وضعیتی که کشورهای دیگر در حال خداحافظی با کرونا هستند، در اردبیل یک اداره کل همچنان به دنبال ارائه برنامه جهت ترمیم دیتای روستاها است تا بچه ها بتوانند درس بخوانند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با تاکید به اینکه شاد، مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا بود و ما باید عملیاتی می‌کردیم، اضافه کرد: البته ما جمعیت دانش آموزی که نمی توانند آموزش حضوری داشته باشند و برنامه شاد نیز نداشتند را هم شناسایی کردیم.

10 هزار دانش آموز نه شاد دارند و نه قادر به آموزش حضوری

به گفته ناصری این جمعیت برار 10 هزار دانش آموز بود که اغلب در حاشیه شهرها سکونت داشتند.اما درمان آموزش و پرورش استان برای درد این دانش آموزان استمداد از سایر نهادها جهت تامین تبلت و گوشی همراه بوده و تا به امروز نیز 1870 مورد یا خریداری شده و یا خرید آن را متعهد شده‌اند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با اشاره به مشارکت بهزیستی، کمیته امداد، سازمان دانش آموزی، خیرین، اولیا و مربیان در این طرح اظهار کرد: ما می‌خواهیم پیرو شعار وزیر مبنی بر پوشش 100 درصدی ضعف های موجود را جبران کنیم.

آموزش و پرورش استان اردبیل همچنان منتظر بهبود زیرساخت ها است. منتظر استمداد سایر نهاد ها برای تامین گوشی همراه و تبلت است، افت 30 درصدی کیفیت آموزش در آموزش مجازی مورد تائید ناصری نیز هست.

وی معتقد است آنچه که تحت عنوان آموزش نظم پذیری، مشارکت اجتماعی، تبادل نظر، تعاملات اجتماعی، تحرک کافی فیزیکی، طرح سوال و آموزش عمیق، در آموزش حضوری داشتیم در آموزش مجازی دیده نمی‌شود.

گفت‌وگو: ونوس بهنود

انتهای پیام/136/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل هزار دانش آموز آموزش مجازی دانش آموزان آموزش حضوری برنامه شاد فن آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۵۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان فرسوده است

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان گفت:متاسفانه بیشتر مدارس شهرستان قوچان بالای ۵۰ سال قدمت دارند و عملا استانداردهای لازم مدارس را ندارند و در حال حاضر ۷۰درصد مدارس قوچان فرسوده هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قوچان، جواد واعظ در نشست خبری خود ضمن گرامیداشت  روز معلم در جمع اصحاب رسانه این شهرستان، اظهار داشت:در حال حاضر شهرستان قوچان در حدود 36 هزار نفر دانش آموز دارد که 2648 معلم وظیفه آموزش و پرورش آنها را برعهده دارند.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان با اشاره به فعالیت‌های این اداره در سال گذشته، بیان کرد: آموزش و پرورش در حوزه‌های مختلفی فعالیت دارد که سه حوزه آموزشی عمرانی و پرورشی و تربیتی جزو سه اولولیت اول هستند و شاید بیشتر مردم حوزه آموزشی را مد نظر داشته باشند که خوشبختانه این اداره درسال گذشته فعالیت‌های خوبی در این حوزه داشته که در بخش پژوهش سرا که در حدود 4 سال روبه تعطیلی رفته بود به 26 رشته معرفی شد که در دو رشته از آنها حائز رتبه کشوری شده‌ایم همچنین در دانشگاه فرهنگیان امسال 32 نفراز شهرستان پذیرفته شده اند.

واعظ گفت:در حوزه تربیتی و پرورشی، سال گذشته به عنوان اولین بار اعتکاف دانش آموزی با حضور بیش 1600 دانش آموز قوچانی برگزار شد.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان با اشاره به فعالیت های مربوط به مشارکت سیاسی تصریح کرد : برای اولین بار در حوزه مشارکت سیاسی و با هدف افزایش مشارکت عملی دانش آموزان در بحث انتخابات با هماهنگی شورای نگهبان 50 حکم برای دانش آموزان به عنوان ناظر انتخابات صادر و از آنها در روند برگزاری انتخابات استقاده شد و نتیجه آن در مسابقه ای با قالب دل نوشته جمع آوری و به نفرات برتر جوایزی اهدا شد.

وی در خصوص احداث و تجهیز استخر دانش آموزی نیز گفت:  عملیات اجرایی این استخر در سالهای گذشته آغاز و با اعتبار 40 میلیارد تومانی  در حال حاضر 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد  البته هنوز در بحث انشعابات مخصوصا در حوزه آب  نیازمند دو میلیارد و دویست میلیون تومان اعتبار هستیم اما در تلاشیم برای سال جاری به بهره برداری برسد.

واعظ خاطرنشان کرد: در بحث مجتمع رفاهی فرهنگیان نیز این مرکز در سال‌های گذشته بدهی‌هایی به ادارات  شهرستان از جمله بحث مالیات داشته که تاکنون  مجموعا حدود 800 میلیون تومان شده است و امیدواریم با تمهیدات اندیشیده شده به زودی شاهد فعالیت مجدد آن باشیم.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان با اشاره به فعالیت های عمرانی آموزش و پرورش، بیان کرد: در بحث ساخت مدارس راه اندازی یکی از مدارس مسکن مهر  جداسازی مدرسه مختلط پادگان ارتش  یک پروژه 12 کلاسه مقطع متوسطه اول و مدارس روستای های بهار خبوشان سراب کلاته ملو یدک قاچکانلو چیتگر مدرسه آیت الله سعیدی از اقدامات  این حوزه است.

وی با انتقاد از قانون 50درصدی مشارکت خیرین تصریح کرد: طبق قانون 50درصد یک پروژه توسط خیرین باید تامین شود،با توجه به تورم و مشکلات اقتصادی بسیاری از  خیرین قادر به پرداخت سهم 50 درصدی در پروژه های مد نظر خود نیستند و عملا خرده خیرین که قصد مشارکت در برخی پروژه ها را دارند نمی‌توانند مشارکت کنند که باید تمهیداتی در این خصوص صورت گیرد.

واعظ در ادامه با اشاره به فرسودگی مدارس قوچان افزود: متاسفانه بیشتر مدارس شهرستان قوچان بالای 50 سال قدمت دارند و عملا استانداردهای لازم مدارس را ندارند و در حال حاضر 70درصد مدارس قوچان فرسوده هستند که نیازمند توجه بیشتر مسئولین و ورود خیرین نیک اندیش جهت بازسازی این مدارس هستیم.

سرپرست اداره آموزش و پرورش قوچان گفت: کد رشته تربیت بدنی شهرستان قوچان 3 سال به صورت آزمایشی به این شهرستان داده شده بود که در سال‌های گذشته به دلیل نبود بسترهای لازم عملا راکد شده است و در صورت مهیا نشدن این بسترها از جمله استخر دانش‌آموزی  عملا امسال جذب دانش آموز در سال دهم نخواهیم داشت و تنها دانش آموزان پایه 11و12 را خواهیم داشت که امیدواریم با ساخت استخر این مشکل برطرف شود.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر
  • آموزش رشته شنا به شش هزار و ۵۳۶ دانش‌آموز در چهارمحال و بختیاری
  • ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر استخدام می شوند
  • استخدام ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر
  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • باز شدن گره استخر دانش آموزی قوچان به دستان آب و فاضلاب
  • فرسودگی۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان
  • ۷۰ درصد مدارس شهرستان قوچان فرسوده است